چنانچه در ثبت سفارش از طریق سایت مشکل داشتید، لطفا مقاله خود را به همراه انتخاب نوع سفارش و شماره موبایل، به ایمیل ما ارسال کنید تا پیش فاکتور دریافت نمائید.
پروپوزال طرح اولیه و پیشنهادی تحقیق است اما اصل تحقیق نیست. پژوهشگری که قصد تحقیق دارد، ابتدا باید برای پژوهش مورد نظر خود طرح تحقیق یا پروپوزال بنویسد. پروپوزال همان نقشه انجام تحقیق است و راهنمای محقق برای عملیاتی کردن و اجرای تحقیق می باشد.
به عبارت دیگر چنانچه دانشجویی عنوان پژوهش خود را درست انتخاب کرده باشد و تمامی ارکان و اجزاء پروپوزال به ویژه طرح مسئله، اهمیت و ارزش تحقیق، تاریخچه مطالعات، اهداف و غیره را به طور دقیق و کامل تهیه کرده باشد، در انجام پژوهش با مشکل، سر درگمی و ابهام روبرو نخواهد شد. همچنین اگر پژوهشگری طرح تحقیق خود را روشن، دقیق و کامل نوشته باشد، بیش از نیمی از رساله یا پایان نامه خود را به انجام رسانده است. در نهایت پروپوزال باید توسط استاد راهنما، هیات دانشکده یا داوران تایید و تصویب شود تا دانشجو بتواند فعالیت بر روی پروژه تحقیقاتی خود را آغاز کند.
پس پروپوزال يا پيش نويس یا پیشنهاد تحقیقی است كه براي دریافت مدرك تحصيلي اجرا می شود. در پروپوزال، موضوعي كه براي پايان نامه انتخاب شده است، توضيح اهميت آن موضوع، ذكر پژوهش هايي كه در گذشته در اين باره صورت گرفته و نتايجي که ممکن است از تحقيق گرفته شود معرفی می گردد. به علاوه، روش هايي كه در پژوهش از آن ها بهره گرفته می شود ذكر می گردد. شكل پروپوزال بنا بر هدفي که برای آن تعریف می شود و یا بر حسب رشته تحصيلي مي تواند متغير باشد. اما شکل اساسی آن همواره بايد شامل عنوان بندي های مشابه و بخش هاي زير باشد:
بیان مسئله یک توضیح کلی درباره موضوع با ذکر مشکل اصلی و دلایل انتخاب این موضوع است. این بخش میتواند در حدود 1 الی 2 صفحه نوشته شود.
چه دلایلی باعث ضرورت انجام این پژوهش یا تحقیق شدهاست؟ هر موضوعی که برای تحقیق یا پژوهش انتخاب میشود باید یک دلیل قانع کننده داشته باشد که نشان دهد این موضوع ارزش تحقیق کردن را دارد و اینطور نیست که هر چیزی که به ذهنمان رسید را بعنوان موضوع تحقیق انتخاب کنیم.
منظور از اهداف پژوهش همان عنوان پژوهش میباشد که هدف اصلی پژوهش بهشمار میرود. اگر در کنار هدف اصلی هدف فرعی دیگری نیز دارید که میخواهید مورد بررسی قرار دهید، آن را هم ذکر میکنید.
سوالاتی که در نظر دارید تا در پژوهش خود برای آنها پاسخی پیدا کنید را ذکر نمایید.
فرضیه در واقع پاسخ احتمالی است که ما برای سوال پژوهش خود تخمین میزنیم.
متغیرها عواملی هستند که تغییر آنها یا تحت تاثیر عوامل دیگر است ( متغیر وابسته) و یا تغییر آنها وابسته به چیزی نیست (متغیر مستقل).
منظور از پیشینه، کارها و پژوهشهای انجام شده در گذشته در ارتباط با موضوع تحقیق میباشد. اینکه محققین در گذشته به چه نتایجی رسیدهاند.
منظور از مبانی نظری، تئوریها، نظریهها و مدلهای علمی است که پژوهشگر به عنوان زیربنای پژوهش خود انتخاب میکند تا بدین طریق بتواند نتایج پژوهش خود را در راستای آزمون نظریه یا مدل مورد نظر تبیین کند. این بخش ویژه رشتههای علوم انسانی میباشد.
در اینجا نوع تحقیق خود را باید ذکر کنید. اینکه تحقیق شما میدانی است یا مشاهدهای یا …. در واقع مدل رابطه بین طرح نظری (تئوری) و کار جمعآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات میباشد.
روشهای تحقیق بر اساس هدف به دو دسته پژوهشهای بنیادی و کاربردی تقسیم میشوند.
تحقیق بنیادی: پژوهشی است که به کشف ماهیت اشیاء، پدیدهها و روابط بین متغیرها، اصول، قوانین و ساخت یا آزمایش تئوریها و نظریهها میپردازد و به توسعه مرزهای دانش رشته علمی کمک مینماید. هدف اساسی این نوع پژوهش تبیین روابط بین پدیدهها، آزمون نظریهها و افزودن به دانش موجود در یک زمینه خاص است.
تحقیق کاربردی: پژوهشی است که با استفاده از نتایج تحقیقات بنیادی به منظور بهبود و به کمال رساندن رفتارها، روشها، ابزارها، وسایل، تولیدات، ساختارها و الگوهای مورد استفاده جوامع انسانی انجام میشود. هدف تحقیق کاربردی توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است. در اینجا نیز سطح گفتمان انتزاعی و کلی اما در یک زمینه خاص است.
منظور از روشهای گردآوری اطلاعات و دادهها، مواردی هستند که نحوه چگونگی یا فرآیند گردآوری دادهها را مشخص میکند. مثل روش پرسشنامهای، مصاحبه، مطالعه کتابخانهای، مطالعه اسناد و مدارک، مشاهده، آزمایش و غیره.
برای جمعآوری دادهها نیاز به ابزارهای گردآوری دادهها میباشد که عبارت است از تجهیزات یا وسایل مورد استفاده جهت گردآوری و ثبت دادهها مثل فرم پرسشنامه، چک لیست مصاحبه و مشاهده، فیش، جدول، دوربین، تجهیزات، ثبت نتایج ازمایشگاهی و غیره.
پس از گردآوری دادههای تحقیق، بایستی اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند. البته در مرحله نگارش پروپوزال، فقط یک توضیح مختصر درباره روش تجزیه و تحلیل اطلاعات میدهیم و توضیحات کامل را در پایاننامه ذکر میکنیم. برای اینکه پژوهشگر بتواند دادههای پژوهش را تجزیه و تحلیل و سپس تفسیر کند، باید از روشهای آماری استفاده نماید. هر موضوعی در رشتههای مختلف، روشهای آماری و نرمافزارهای تجزیه و تحلیلی مخصوص به خود دارد که بایستی با آنها آشنا شوید. مثل نرم افزار SPSS که کاربرد زیادی در تجزیه و تحلیل آماری در انواع مطالعات دارد.
نگارش پایان نامهکارشناسی ارشد و رساله دکتری مهم ترین مراحل در این دو مقطع تحصیلی می باشند. داوطلبانی که قصد تهیه پروپوزال یا پایان نامه را دارند با رعایت اصول کلی و دسترسی به منابع معتبر می توانند با خیال آسوده شروع به نگارش آن ها نمایند. ضامن سلامتی در این زمینه و به ویژه در زمینه ویرایش و اصلاح پروپوزال پژوهشی و پایان نامه به علاقه مندان مشاوره های تخصصی ارائه می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پروپوزال، پایان نامه و رساله می توانید با ما تماس حاصل فرمایید.
ضامن سلامتی از اطلاعات مشتریان شامل اسرار پژوهشی، حقوقی، مشخصات شخصی، فایلها و … حفاظت و حراست می کند. به شما اطمینان می دهیم اطلاعات و مقاله شما برای ما محرمانه تلقی می شود و هیچ گونه سو استفاده از موارد فوق صورت نمی پذیرد.