چنانچه در ثبت سفارش از طریق سایت مشکل داشتید، لطفا مقاله خود را به همراه انتخاب نوع سفارش و شماره موبایل، به ایمیل ما ارسال کنید تا پیش فاکتور دریافت نمائید.
با توجه به اهمیت نقش آموزش مهارت های اطلاع یابی و سواد اطلاعاتی در بهبود کیفیت عملکرد آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها و افزایش بهره وری آن، موسسه ضامن سلامتی برنامه های آموزشی را به صورت حضوری و آنلاین در زمینه های مختلف پژوهشی ارائه می دهد. این دوره ها با هدف آموزش تئوری و عملی دانشجویان و اساتید علمی و اعضای هیئت تحریریه مجلات بنا گردیده است. فهرست دوره های آموزشی که تاکنون برنامه ریزی شده است در ادامه آمده است. لازم به ذکر است که بروز رسانی دوره ها از همین صفحه اعلام خواهد شد و برای دسترسی به برنامه های آنلاین می تواند به آکادمی آنلاین سلامت مراجعه نمایید.
اولین گام در هر پژوهش و البته مهم ترین آن انتخاب ایده پژوهشی است. ایده پژوهشی راهی است که می تواند یک پژوهشگر را به سرمنزل مقصود برساند. پس اول از هرگونه تحقیقی، باید آموخت که چگونه ایده پژوهشی ناب را پیدا کنیم.
امروزه پژوهش ها به طور کلی با جستجو در منابع علمی شروع می شوند و بدون آگاهی از پایگاه های علمی و شیوه جستجو در آنها نمی توان یک پژوهش علمی را انجام داد. در این دوره آموزشی، انواع پایگاه های علمی در کنار مفاهیمی مانند جستجوی علمی، انواع پایگاه ها و اصطلاحات رایج در آنها آموخته می شود.
یکی از مهمترین مراحل پژوهش، یافتن پشتیبان مالی و اجرایی است و این کار از طریق تهیه پروپوزال پژوهشی انجام میگیرد. یک پژوهشگر برجسته کسی است که بتواند با تهیه پروپوزال های مناسب برای ایده های خود، حمایت سازمان های موردنظر خود را جهت انجام آن پژوهش جلب نماید. این دوره به صورت آنلاین نیز در دسترس قرار دارد.
یکی از رایج ترین ابزارهای گردآوری اطلاعات در پژوهش های علوم پزشکی، پرسشنامه ها هستند. تقریبا تحقیق بالینی نمی توان برشمرد که برای گردآوری داده های خود نیازمند پرسشنامه نباشد. اما یک پرسشنامه روا و پایا چگونه تهیه می شود و چه آیتم هایی را باید در خود داشته باشد؟
اساس و مبنای پژوهش های علوم زیستی و پزشکی، تجزیه و تحلیل آماری است و یکی از رایج ترین نرم افزارهای مورد استفاده در این حوزه، نرم افزار SPSS است که بخش قابل توجهی از پژوهشگران در علوم پزشکی از این نرم افزار آماری ساده و در دسترس استفاده می کنند.
نرم افزار SPSS از تحلیل های آماری ساده تا انجام تحلیل های چند متغیره و مدل سازی را انجام می دهد. در این دوره آموزشی برخی تکنیک های پیشرفته آماری مانند رگرسیون، آنالیز بقا، مطالعات تشخیصی و پیش بینی ها آموزش داده می شوند.
یکی از شایعترین دلایل رد شدن مقالات، نگارش نامناسب زبان انگلیسی آن است و لذا در کنار آموزش زبان انگلیسی، پژوهشگران بایستی با شیوه نگارش به زبان انگلیسی نیز آشنایی کافی داشته باشند. در این دوره شیوه ها و ایرادات رایج در نگارش به زبان انگلیسی در مقالات پزشکی توضیح داده می شود. این دوره به صورت آنلاین نیز در دسترس قرار دارد.
مهمترین مرحله هر پژوهشی انتشار نتایج آن است و بدون انتشار مناسب، نتایج تحقیق بی اثر می گردد. در این دوره مهمترین ترفندهای نگارش علمی مقالات آموزش داده می شود. این دوره به صورت آنلاین نیز در دسترس قرار دارد.
آخرین مرحله درسی بسیاری از دانشجویان نگارش پایان نامه است. اما از آنجاییکه هر فرد در طول تحصیل خود یک یا دو پایان نامه بیشتر نمی نویسد، آشنایی با آن نداشته و بسیاری از دانشجویان در این مرحله دچار مشکلات زیادی می شوند. در این دوره بخش های مختلف پایان نامه و همچنین محتوای هر کدام به تفکیک توضیح داده می شود.
نوشتن مراجع پایان نامه و مقاله یکی از امور مهم در نگارش متون علمی است که امروزه از طریق نرم افزارهای مختلفی از جمله یکی از معروفترین آنها به نام EndNote انجام می شود. در این دوره نحوه ورود مراجع به نرم افزار و سپس درج آنها در مقاله آموزش داده می شود.
یکی از فعالیت های مهم پژوهشگران و اعضای هیات علمی دانشگاه ها، داوری مقالات علمی در مجلات است که به صورت مستمر انجام میگیرد. در این کار باید داور بداند که به چه موضوعاتی توجه کند و چگونه این داوری را به انجام برساند که منجر به جلب رضایت سردبیر و ارتقای علمی مجله بشود.
یکی از فعالیت های مهم پژوهشگران و اعضای هیات علمی دانشگاه ها، داوری پروپوزال های پژوهشی است که به صورت مستمر انجام میگیرد. در این کار باید داور بداند که به چه موضوعاتی توجه کند و چگونه این داوری را به انجام برساند که منجر به انتخاب طرح های پژوهشی مناسب و سطح بالا بشود.
در این دوره آموزشی شیوه مدیریت یک مجله علمی اعم از امور سردبیری، چاپ و انتشار و تعامل با نویسندگان آموزش داده می شود.
علم آمار اساس و بنیاد هر پژوهش در علوم پزشکی است و برای انجام تحلیل آماری و همچنین طراحی یک طرح پژوهشی باید پژوهشگر از شیوه های تحلیل آماری مطلع باشد تا بتواند روش تحقیق خود را به درستی طراحی نماید. در این دوره مبانی علم آمار، تحلیل های آماری و آزمون ها آموزش داده می شوند.
در این دوره شیوه نگارش مقالات مروری نظام مند و همچنین انجام تحلیل آماری ویژه این پژوهش ها تحت عنوان متاآنالیز به صورت کامل و عملی آموزش داده می شود.
پلاژیاریسم به خطاهای پژوهشی در انجام یک پژوهش دانشگاهی می گویند که از زمان انجام پژوهش تا نگارش مقاله آن می تواند رخ دهد.
آخرین مرحله هر پژوهش، ارسال مقاله برای مجله مناسب است. در این دوره آموزشی شیوه انتخاب مجله صحیح و شیوه ارسال مقاله برای آن توضیح داده می شود.
در این دوره آموزشی مبانی اخلاق پژوهش و همچنین خطاهای اخلاقی در انجام پژوهش های بالینی، آزمایشگاهی و امثال آن توضیح داده می شود و کدهای اخلاقی تعریف می شوند.