چنانچه در ثبت سفارش از طریق سایت مشکل داشتید، لطفا مقاله خود را به همراه انتخاب نوع سفارش و شماره موبایل، به ایمیل ما ارسال کنید تا پیش فاکتور دریافت نمائید.
تردیدی وجود ندارد که احترام به حق بیماران برای انتخاب آگاهانه یکی از وظایف کلیدی تمامی ارائه دهندگان خدمات درمانی می باشد. بیمار حق دارد در صورت وجود هر گونه مشکل عملی در انجام وظایف بالینی از آن آگاه شود. بیمار با علم به اینکه این مشکل به چه علت وجود دارد، عملاً شامل چه چیزهایی می شود و چه خطراتی دارد، می تواند پیشنهادهای درمانی ارائه شده از سوی کادر درمانگر را بپذیرد یا رد کند. در مطالعاتی که با مشارکت انسان ها انجام می شود، دریافت رضایت آگاهانه به صورت کتبی ضرورت دارد. تکمیل فرم رضایت آگاهانه برای بسیاری از جنبه های مراقبت از قبیل درمان، انتشار اطلاعات بیمار، جراحی، عمل های خاص، انتقال خون و بیهوشی ضرورت دارد. اطلاعاتی که از طریق این فرم از شرکت کننده حاصل می شود را نمی توان صرفاً به صورت مکالمه رو در رو بدست آورد. مباحث مطرح شده در فرم رضایت آگاهانه می تواند این اطمینان را برای شرکت کنندگان در طرح ایجاد کند که محقق در شیوه پژوهش خود پایبند به اصول اخلاقی است. با تضمین ایمنی مشارکت کنندگان و حفاظت از حریم خصوصی و اطلاعات محرمانانه آنان، تحقیقاتی که پیشرفت آنها وابسته به حضور مشارکت کنندگان است تداوم پیدا خواهند کرد.
عدم کسب رضایت آگاهانه درابتدای مطالعه می تواند بسیار گران تمام شود. یکی از بارزترین پیامدهای عدم کسب رضایت آگاهانه در تحقیقات پزشکی، تبعات قانونی آن است. افرادی که از مشارکت آنها در پژوهش بهره برده شده، ممکن است ادعای خسارات جسمی، روانی یا مالی داشته باشند و می توانند برای نقض استقلال و حیثیت خود درخواست غرامت کنند. یکی دیگر از پیامدهای عدم کسب رضایت آگاهانه از شرکت کنندگان در تحقیقات پزشکی، زیرپا نهادن موازین و اصول اخلاقی است که صداقت و اعتبارمحققین را خدشه دار می کنند. همچنین نمی توان از تأثیر عدم کسب رضایت آگاهانه بر اعتبار علمی و کیفیت پژوهش ها غافل شد. بطوریکه در چنین شرایطی احتمال سوگیری، خطا یا تقلب در جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها وجود خواهد داشت. عدم کسب رضایت آگاهانه در تحقیقات پزشکی همچنین می تواند به بی اعتماد شدن عموم نسبت به علم و پزشکی منجر شود و به اعتبار موسسات و سازمان های پزشکی آسیب وارد کند. بنابراین رعایت استانداردها و دستورالعمل های اخلاقی و قانونی با ارائه اطلاعات کافی و دقیق در مورد تحقیق به شرکت کنندگان و همکاری با کمیته های اخلاق و سایر نهادهای نظارتی در کسب رضایت آگاهانه در تحقیقات پزشکی ضرورت دارد.