توصیهنامه
پر کردن فرم اپلیکیشن آنلاین دانشگاه مراحل و بخشهای مختلفی دارد، یکی از این بخشها توصیهنامه است که به وسیله این نامه توسط چند نفر که شما را میشناسند، به دانشگاه مقصد معرفی میشوید. توصیه کنندهها معمولا مدیران یا اساتید دانشگاههای دوران تحصیل شما هستند و در واقع توسط آنها به دانشگاه مقصد توصیه میشوید. از آنجا که توصیهنامه یکی از مدارک مهم و مورد نیاز در فرآیند اپلای است، بنابراین در مورد توصیهنامه پرسشهای فراوانی برای متقاضیان اپلای پیش میآید که در این مقاله به برخی از مهمترین این پرسشها پاسخ داده شده است:
توصیهنامه چیست؟
توصیهنامه (Recommendation Letter)، نامهای است که در آن به توصیف تواناییهای شما به خصوص تواناییهای علمی و پژوهشیتان پرداخته میشود و اصولا توسط اساتید و یا مدیران موسسات پژوهشی شما نوشته میشود. به طور کلی در توصیهنامه بهتر است خصوصیات خوب شما که نشانه تمایزتان با یک دانشجوی معمولی است آورده شود.
چرا دانشگاه مقصد از شما توصیهنامه میخواهد؟
با درخواست توصیهنامه از طرف دانشگاه مقصد، کمیته ارزشیابی دانشگاه، شناخت بهتری از شما بدست آورده و نسبت به اینکه در رشته انتخابی تواناییهای لازم را دارا هستید، اطمینان کسب مینمایند. بنابراین هدف، ارزیابی سطح تواناییهای شما به کمک نظرات افرادی است که با شما کاملا آشنا هستند و تلاش و کوششتان را در یک سری فعالیتها، از نزدیک شاهد بودهاند.
بهتر است چه کسانی توصیهنامهها را بنویسند؟
دانشگاهها اغلب از شما دو یا سه توصیهنامه میخواهند در نتیجه بهترین حالت این است که به سراغ اساتیدی بروید که در کلاسهای درسی آنها موفق بودهاید، یک پروژهی تئوری یا عملی خوب را با او گذراندهاید و یا در فعالیتهای تحقیقاتی او مشارکت داشتهاید. اگر این اساتید فارغالتحصیل ممتاز دانشگاه مورد نظر شما باشند و یا به دلیل مقالات و تحقیقات به ثبت رسیده در جوامع علمی بینالمللی صاحب نام باشند، توصیهنامهای که از سوی آنها دریافت میکنید، در فرآیند گرفتن پذیرش از دانشگاه بسیار موثر و ارزشمند خواهد بود. چنانچه استادانی که شما را توصیه میکنند چنین مشخصاتی نداشته باشند، اصلا جای نگرانی نیست زیرا همین که توسط استادی توصیه میشوید کافی است. همچنین اگر در یک موسسه یا پژوهشگاه علمی، مشغول به کار بوده و یا هستید و در پروژههای تحقیقاتی آن مشارکت داشتهاید، مدیر یا مسئول آن بخش اگر از اعضای هیئت علمی باشد، میتواند برای شما توصیهنامه بنویسد و این توصیهنامه نیز معتبر است.
متن توصیهنامه حاوی چه اطلاعاتی است؟
در متن توصیهنامه، اساتید و یا توصیهکنندگان شما، تواناییهای شما را ذکر کرده و جزئیاتی در مورد این تواناییها بیان میکنند. این که مثلا در متن گفته شود “شما دانشجوی خوبی هستید” کفایت نمیکند بلکه باید این خوب بودن با جزئیات شرح داده شود مثلا گفته شود: “این دانشجو در دروسی که با من گذرانده، تلاش زیادی داشته و همواره به دنبال مطالعه بر روی منابع جدید و مقالات بروز بوده است تا دامنه اطلاعات خود را گستردهتر سازد و در ضمن نمرات خوبی هم کسب نموده است”. همچنین باید اشارهای به شخصیت شما نیز داشته باشند که نشان دهد در فعالیتهای شخصی و گروهی، روحیه جستجوگر و مسئولیتپذیری داشتهاید.
دانشگاه مقصد چگونه توصیهنامهها را دریافت میکند؟
در برخی دانشگاهها فایل Word و یا PDF توصیهنامه در سایت آن دانشگاه قرار دارد و شما میتوانید این فایلها را دانلود کرده و در اختیار توصیهکنندگان خود قرار دهید، سپس با پست آن را به دانشگاه مقصد ارسال کنید. اما اغلب دانشگاهها امکانی را فراهم کردهاند که در زمان پرکردن فرم اپلیکیشن آنلاین، وقتی به قسمت Recommendation Letter یا همان توصیهنامه میرسید، کافیست ایمیل توصیهکنندگان را وارد نمایید. پس از اتمام این مرحله یک ایمیل حاوی لینک آنلاین فرم توصیهنامه، به توصیهکننده ارسال میگردد که او به کمک این لینک به این فرم دسترسی پیدا میکند و میتواند به سوالاتی که در مورد شما پرسیده میشود، پاسخ داده و یک متن را که حاوی توصیفش از شما و تواناییهایتان است، در قسمت مربوطه بنویسد.
برخی دانشگاهها پس از آن که توصیهنامه را دریافت نمودند، به شما ایمیلی ارسال مینمایند که نشانه دریافت توصیهنامه است. اگر دانشگاه مورد نظر شما، این امکان را فراهم نکرده است، حتما از اساتید و توصیهکنندگان خود در مورد دریافت و ارسال توصیهنامه جویا شوید تا عدم ارسال به موقع توصیهنامه در فرایند اپلای شما، خللی ایجاد نکند.
One thought on “توصیهنامه (Recommendation Letter)”