نکاتی پیرامون نوشتن توصیه نامه
- گاهی برخی افراد متن توصیهنامه را خود آماده میکنند و از توصیهکننده درخواست میکنند که همان متن را ارسال نماید. این کار به هیچ عنوان توصیه نمیشود زیرا شما اگر تجربه لازم در نوشتن متن را نداشته باشید، تصمیمگیرندگان دانشگاه مقصد نمیتوانند به درستی به قضاوت در مورد تواناییهای شما پرداخته و فرصت اپلای را از دست میدهید.
- در صورتی که استاد و یا توصیهکننده به دلیل کمبود وقت از شما درخواست نمود شخصا توصیهنامه را نوشته و در اختیار او بگذارید، از او خواهش کنید تا در پایان، متن شما را بخواند و اگر لازم بود آن متن را به لحاظ نگارشی و محتوا شیواتر و کاملتر نماید و یا حداقل متن توصیهنامه را به افراد مطلع بدهید تا آن را برای شما ویرایش کنند.
- طولانی بودن بیش از حد متن توصیهنامه سبب میشود مطالب مهم و کلیدی به خوبی به چشم نیایند و کوتاه بودن متن نیز این حس را القاء میکند که توصیهکننده انگیزه لازم برای نوشتن آن را ندارد. بنابراین حدود یک صفحه برای توصیهنامه شما کافی خواهد بود.
- برخی اساتید، متن را برای شما مینویسند ولی آن را در اختیار شما نمیگذارند و مستقیما برای دانشگاه مقصد ارسال میکنند اگر توصیهکننده متن را در اختیار شما نیز قرار داد، حتما آن را بررسی نمایید تا مطالب مهم و کلیدی در آن به درستی و کامل بیان شده باشد.
همواره به خاطر داشته باشید که ممکن است اصالت توصیهنامه شما مورد استعلام قرار گیرد بدین معنی که دانشگاه مقصد با توصیهکننده شما ارتباط برقرار کند و صحت مطالب را پرس و جو نماید در نتیجه هیچگاه به اینکه شما بدون اطلاع دادن به توصیهکننده، متنی آماده کرده و به جای او ارسال نمایید، فکر نکنید. چرا که این اشتباه در صورت محرز شدن میتواند شما را در مسیر اپلای برای دانشگاه و رشته دلخواهتان متوقف نماید.
شاید بتوان یکی از مراحل سخت در فرآیند اپلای را بخش توصیهنامه دانست چرا که مدیریت این بخش در دستان شما نیست و باید بسیار پیگیر باشید تا توصیهکننده، طی فرصتی که دانشگاه مقصد در اختیار او میگذارد، توصیهنامه شما را بنویسد. از آنها بخواهید برای پر کردن بخش آنلاین توصیهنامه، ایمیل خود را چک نمایند و با دریافت لینک در ایمیل، سوالات را در هر بخش پاسخ داده و متن توصیهنامه را بنویسند.