راهنمای نمایه سازی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام سامانه اطلاع رسانی علمی است که در صدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علمسنجی معتبر اسلامی می باشد. پس از تامسون و اسکوپوس، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام سومین پایگاه استنادی برای سنجش عملکرد پژوهشی کشورها محسوب میشود که 57 کشور در آن مشارکت دارند. پایگاه استنادی علوم جهان اسلام موازی با سیاست های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شورای عالی انقلاب فرهنگی، فعالیت های خود را آغاز کردهاست. ISC در مراحل زیر در حال توسعه است:
– تجزیه و تحلیل مجلات فارسی معتبر در سیستم های مختلف و محصولات ISC از سال 1999.
– ورودی و پردازش مجلات عربی معتبر از کشورهای اسلامی در محصولات مختلف سیستم ISC از سال 2005.
– پردازش و تجزیه و تحلیل مجلات انگلیسی علمی معتبر در ایران و سایر کشورهای اسلامی و ارائه نتایج به جوامع علمی از سال 2005.
– در مرحله نهایی، ISC در حال برنامه ریزی است تا با مطالعه زبان های کشورهای مختلف نظیر ترکیه، اندونزی، مالزی، فرانسه و همچنین دیگر زبان ها فعالیت خود را گسترش دهد.
درخواست نمایه سازی:
کلیه نشریات بین المللی اعم از کشورهای اسلامی یا سایر کشورها که حداقل یک سال از آغاز انتشار آن ها سپری شده باشد می توانند درخواست نمایه سازی خود را به پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ارائه نمایند.
نحوه ارزیابي مجلات:
ارزیابی نشریات براساس ضوابط و معیارهای زیر صورت می پذیرد.
– اعتبار علمی
– انتشار منظم
– داوری علمی
– اعتبار علمی ناشر
– تنوع جغرافیایی نویسندگان و هیئت تحریریه
– اطلاعات کامل کتاب شناختی و استنادی
– رعایت خط مشی مجله
– میزان تمرکز موضوعی
– غنا بخشیدن به محتوای ISC
– برخط بودن محتوای مجله
لغو اعتبار:
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به صورت متناوب نشریات نمایه سازی شده را براساس معیارهای مندرج در بالا مورد بازبینی قرار می دهد و در صورتیکه امتیاز کسب شده حاکی از افت کیفیت نشریه باشد، نشریه مزبور از فهرست نشریات معتبر پایگاه استنادی علوم جهان اسلام خارج خواهد شد.